Boek - Dansende Dierenbos
15437
page-template-default,page,page-id-15437,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Over het boek

In het dansende dierenbos staat een oude, wijze boom. Daaromheen dansen twee vrolijke apen, zweeft een vrije vogel, rennen snelle paarden, ligt een relaxte kat, slingert een lange slang, vliegt een lichtgevend vuurvliegje, brult een sterke leeuw en zit een slak veilig in zijn huisje. Eén voor één nemen ze je mee in hun wereld met muziek en bewegingen. Kinderen maken in Het dansende dierenbos op een speelse manier kennis met yoga. Er wordt voluit gedanst, geluisterd, er wordt als de dieren bewogen en er wordt lekker geluierd… En voor volwassenen is het heerlijk om met de kinderen mee te doen, goed te bewegen en van de kinderen te leren!

 

Het boek en de muziek spreekt zowel jonge kinderen – peuters en kleuters – als de wat oudere kinderen aan. De jongere kinderen zullen het vooral heel leuk vinden om vrij als de dieren te bewegen of één houding na te doen. De oudere kinderen kunnen alle yoga houdingen leren en de series houdingen die bij de dieren horen achter elkaar doen. Het boek en de cd kunnen samen of los van elkaar gebruikt worden en de cd is ook leuk om zo op te zetten! Als je geen cd speler hebt kun je de muziek downloaden van internet met een speciale code die je krijgt als je het boek koopt.

 

Het dansende dierenbos is heel goed te gebruiken in de klas, op naschoolse opvang, op kinderdagverblijven of tijdens kinder-yoga of danslessen. Als docent of begeleider kun je de bewegingen en muziek tussen lessen door inzetten om iedereen weer wakker, alert en energiek te maken, om de dag te beginnen of om de lichaams bewustwording te vergroten. De liedjes zijn ook leuk om samen te zingen, alle teksten staan achter in het boek.

 

We wensen je veel plezier in het dansende dierenbos!

bestelslang

kijkje