5 TIPS OM TE AARDEN - Dansende Dierenbos
15863
post-template-default,single,single-post,postid-15863,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

5 TIPS OM TE AARDEN

De zomervakantie is (bijna) voorbij en het schooljaar gaat weer beginnen. We geven je 5 tips die je helpen om in dit nieuwe schooljaar goed bij jezelf te blijven en stevig te staan! Net als een boom die met zijn wortels diep de grond in gaat om stevig te staan kun jij deze oefeningen doen om een gevoel van stevigheid, balans en een sterke basis te krijgen. Niets waait jou omver als je stevig staat!

1. Sta als een boom

Doe regelmatig de oefening van de boom, uit ons boek! Het doen van deze oefening vergroot je evenwichtsgevoel en geeft een gevoel van vertrouwen en stabiliteit. Ga op één been staan, zet je andere been tegen je staande been aan en stel je voor dat er wortels uit je voet de aarde in groeien. Kijk naar een punt voor je om je evenwicht te houden en strek je lang uit. Stel je voor dat je een grote sterke oude boom bent!

2. Adem de aarde in

Ga staan of zitten en sluit je ogen. Laat je uitademing via je voeten of je billen heel diep de aarde in stromen. Op de inademing laat je je adem weer terugkomen, je lichaam in. Elke ademhaling kun je je adem dieper laten zakken. Kom je helemaal tot de kern van de aarde? Als je dit een tijdje gedaan hebt zul je merken dat je je heel rustig voelt en heel goed verbonden met met de aarde, waardoor je je ook heel sterk kan voelen!

3. Loop op blote voeten

Het kan heerlijk zijn om met je blote voeten rond te lopen. Wel uit kijken voor scherpe dingen natuurlijk! Trek je schoenen uit en loop op je blote voeten in het gras, of op de aarde, maar ook op stenen is het fijn. Breng al je aandacht naar het gevoel van je voeten op de grond. Oeh, wat ben je dan lekker geaard!

4. Voel je stoel

Dit is een oefening die je goed op school kunt doen. Het is heel simpel: voel je eigen gewicht als je op je stoel zit. Voel je het contact tussen jou en de stoel? Breng een tijdje je aandacht naar alle details van het contact tussen jou en de stoel. Zo blijf je met je aandacht goed bij jezelf. Dus, lekker je billen voelen als je zit!

5. Geef een boom een lekkere knuffel

Als je eens iets heel grappigs en fijns wilt doen, kan je knuffelen met een boom en voelen hoe goed die boom in de aarde staat. De boom vind het vast ook heel gezellig dat je hem komt omarmen. Je zult daarna voelen hoe lekker dat voelt in je lichaam! Wow!

Heb jij ook nog tips waardoor je je kunt aarden? Deel ze met ons of met elkaar via Facebook!